Friday, 13 November 2015

Pabila blog Bersawang......

Assalamualaikum & salam sejahtera semua...
Uiihhhh,lamanya blog ni bersawang..ni lah akibatnya kalau asyik dengan fb aje...
blog hampir dilupakan...InsyaAllah lepas ni kami akan update dua-dua sekali...
uolls,i nak bagitau lepas ni bolehlah uolls follow kami di "instagram".
update terkini uolls boleh follow,like & share di fan page https://www.facebook.com/MamaCakeBakeryHouse/



Tuesday, 2 June 2015

AGENT BISKUT RAYA DIPERLUKAN

>>AGENT BISKUT RAYA DIPERLUKAN<<

Hari Raya Aidilfitri bakal menjelang tiba. Kami dari Mama's Cake & Bakery House membuka peluang kepada sesiapa yang ingin mencari pendapatan sampingan melalui perniagaan biskut raya kami ini. Kami juga menerima pembelian secara borong. 




Biskut Dahlia


Biskut Dahlia M&M


Bangkit Cheese



Tart Nyonya


Red Velvet


Cheese Tart


Kek Lapis Masam Manis


Kek Rainbow Swiss Roll

Sebarang pertanyaan boleh pm kami atau hubungi 019-7552825 (Nabihah). 
 Beritahu kepada kenalan anda yang ingin buat pendapatan sampingan melalui 
perniagaan biskut raya ni.

Sunday, 3 May 2015

PROMOSI Hari Ibu

>>Promosi HARI IBU<<
Sempena Hari Ibu yang akan tiba tak lama lagi kami
dari Mama's Cake & Bakery House berbesar hati memberikan harga ISTIMEWA
kepada semua kek keluaran kami.
Kepada yang ingin order cepat2 sementara order masih dibuka.
Raikan hari istimewa ini dengan kek yang meletop dan marveles.
 Sebarang pertanyaan boleh hubungi ke 019-7755962 @ Wassap ke 019-7552825

Sunday, 26 April 2015

Tempahan Kek _ Tema Frozen

 Tempahan besday kek tema frozen pada minggu lepas... 
Baru ni berpeluang untuk update di blog..



Kek perisa strawberry +filling blueberry + buttercream

Friday, 17 April 2015

TEMPAHAN BIRTHDAY KEK

Tempahan birthday kek dari Muzzafar untuk ibu tersayang..
Nak kan tema kek ala2 menu makanan ..
inilah hasilnya yang jadi..Alhamdulillah tq muzzafar..
ibunya sangat sukakan kek ni..Syukur..



Kek Vanilla + filling blueberry With Buttercream


Wednesday, 15 April 2015

Tempahan Kek Hantaran

Assalamualaikum & salam sejahtera semua
Lamanya tidak bersiaran diblog..baru inilah ada kesempatan untuk menulis.
Tempahan kek hantaran dari junior sekolah dulu..
Tq Faizal diatas tempahan kek dengan akak..
Atas permintaan tunang tersayang nak kan tema warna pink...warna kesukaan daku itu..hehe
Kek coklat with Fresh Cream.
Tq sekali lagi buat faizal & tahniah diatas pertunangan bersama Mysila..
Semoga ikatan pertunangan ini diberkati Allah S.W.T. Amin :)



Kek coklat with Fresh Cream

Monday, 23 March 2015

Kek Lapis Hantaran

Kek lapis hantaran yang ditempah dari En.EMRIZAL...TQVM :D
Tempahan bertema Purple & Cream




Kek lapis kukus masam manis 

Thursday, 19 February 2015

Hello Kitty Theme

Tempahan dari Musdalifah & kasturi
Dua2 nak kan tema hello kitty..
ok ke x hello kitty tu uolls rasa..cer komen sikit
moga2 customer berpuas hati 
Kek dalam tu menggunakan kek coklat moist..




Tempahan dari Musdalifah


Tempahan dari Kasturi


FROZEN Theme Cake

Kek Cheese Leleh ala FROZEN Theme Cake
Regular customer ni memang minat sangat dengan cheese leleh..
Setiap kali buat besday wajib order cheese leleh
perisa coklat & vanilla..hehehe...
Kali ni order untuk anak tersayang Nurul Syifa' Irdina..tq dear Adeq Nor. :)



Saturday, 14 February 2015

BOBOIBOY Theme

Assalamualaikum & selamat sejahtera semua!! 
Baru ni berkesempatan nak update di blog..

-CUSTOMIZED CAKE-


Chocolate cake order dari kawan lama..TQ Ayu order dengan kita. Nak kan setiap karakter yang ada dalam karton BOBOIBOY ni..hah,amek kau..meriah dengan setiap karakter yang ada..dah macam pentas..
min berat 1kg++
saya jual ye Ayu,selamat ber'BOBOIBOY' :)




Tuesday, 13 January 2015

Tempahan Kek Besday MINION



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Ape khabar semua??
Ahlamdulillah…i semakin bertambah bambam sekarang..sekarang dalam proses nak berdiet la konon…tapi berharap sangat2 turun la sikit kilo di badan ni…hihihi

Sebelum terlupa…rasanya belum terlambat lagi i nak mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU buat semua kawan2…semoga tahun ni akan menjadi lebih baik lagi daripada tahun lepas…mudah2an rezeki kita semua juga akan bertambah…diberikan kesihatan yang baik dan berbahagia selalu disamping keluarga tercinta…semoga ape yang diimpikan akan menjadi kenyataan…insyaallah..amin. :)

Pembukaan entri tahun baru ni nak kongsikan dengan kek minion yang I dah buat minggu lepas…kalau ade yang follow page kami dah tengok rupa kek minion ni… cuma dalam blog baru dapat diupdate..:P



Selamat tahun baru 2015





Tahun baru datang lagi..
Kali ini kedatangannya yang amat di nanti-nantikan.. Dengan satu harapan agar ianya memberikan sinar kebahagiaan.. di penuhi dengan seribu rahmat.. di limpahi dengan seribu keberkatan.. dan di sudahi dengan beribu-ribu kejayaan dan kegembiraan...

Kepada sahabat yang di kasihi...
Selamat tahun baru.. dan selamat memulakan fasa kehidupan yang baru..

Salam sayang buat semua...:)