Saturday, 21 December 2013

Program Jom Memasak Bersama Chef Dato' Ismail Ahmad

Assalamualaikum semua...dan selamat sejahtera...:)

Pada hari khamis yang lalu 19 Disember 2013 dekat ofis bihah ada buat program masak2 u olls...

Program Jom Memasak bersama Chef Dato' Ismail Ahmad yang diadakan di Majlis Perbandaran Johor Bahru Tengah

Banyak jugak lah resepi yang diajar oleh Chef..antaranya Cheesy Baked Rice,Ayam Varuval, Kerabu Mangga,Mee Goreng Primier dan last sekali dessert Puding Roti..
 U olls layan lah gelagat Chef Dato' Ismail...
Beliau sangat comel & sporting..hehehe













Friday, 20 December 2013

Biskut Lidah Kucing



Assalamualaikum semua...


Lamanya tak update blogggg....hehehe....sorry...Ok,pasni sapa rasa macam lama saya tak update blog boleh terus check ke FB saya Nabihah Hazwani @ fanpage Mama's Cake & Bakery House..
boleh terus klik pada ruangan di sebelah kanan blog..
dkt fb saya rajin update cuma dkt blog saja yang lambat sikit....hehehe,maaf ye atas kemalasan saya....








Cookies 100% home made..

Tempahan utk di makan pada bila2 masa dan hari raya amat dialu2kan...
Berminat boleh hubungi bihah pm/ whatsapp : 0197552825...!!!!


Sunday, 17 November 2013

Pancake Durian A.K.A Durian Crepe...NYUMM2..!!!

Assalamualaikum & salam sejahtera semua..
 Lama betulkan bihah tak mengupdate blog ni..
maklumlah banyak betul tempahan KEK CHEESE LELEH yang tengah meletop-letop sekarang ni..!!

Sekarang ni tengah meletop-letop dengan durian crepe...maklumlah sekarangkan tengah musim durian..
sudah semestinya peminat-peminat durian tak nak lepaskan peluang untuk menikmati durian crepe ni...

Berminat dengan durian crepe ni boleh je order dengan saya atau terus ke page https://www.facebook.com/MamaCakeBakeryHouse

Oklah,bihah pun tak tau dah nak menulis apa lagi..
so u olls layan lah gambar-gambar yang ada ni ye...:)












Sunday, 13 October 2013

Assalamualaikum & selamat sejahtera semua...
KEK KEJU MELELEH 
Produk terbaru dari kami.. Official Page Kami seperti link dibawah...:)

atau boleh hubungi di personal Fb saya ( Nabihah Hazwani) 
Kalau nak order jangan malu-malu,jangan segan-segan call / sms / whatsapp di no 019-7552825 

Kek keju meleleh ni ada beberapa flavour 

* Vanilla
* Coklat
*Strawberi
* Chocolate Moist



Strawberry Flavour 



Vanilla Flavour 



Vanilla & Chocolate Flavour 



Strawberry Flavour 



Permintaan yang semakin menjadi-jadi
Cubalah, memang sedap & harga mampu milik...:)


Friday, 21 June 2013

Promosi Kuih Raya...:))

Assalamualaikum & salam sejahtera
Ramadhan menjelang lagi....
mudah-mudahan ramadhan kali ini memberikan seribu rahmat untuk kita semua...
x sabar rasanya nk menyambut ramadhan kali ni...
mudah-mudahan kita semua dapat menyambutnya dengan gembira..
oklah,saya xnak cite panjang2..
u olls bolehlah cuci-cuci mata tgk tart nenas ni dulu..
In Shaa Allah saya akan upload lagi gambar-gambar kuih raya..
tungguuuuuu.....





Thursday, 20 June 2013

Blog Yang dah lama bersarang...hehehe..;)

Assalamualaikum dan salam sejahtera....
Lamanya saya tak meng'update' blog ni...lately ni banyak betul aktiviti yang dibuat...
di kesempatan yang ada ni saya mengejar untuk memasukkan entry ni...
hehehe,entry baking-baking kek lah...
In sha allah dikesempatan enty yang akan datang saya akan ceritakan pulak pengalaman saya 
sekeluarga semasa mengerjakan umrah pada 13 Mei 2013...
jom kita cuci-cuti mata dulu....





Thursday, 28 February 2013

Kek Hantaran-Butter Cake

Alhamdulillah siap jugak akhirnya kek hantaran untuk bakal pengantin Farah Abu Bakar yang dah tinggal tak beberapa jam untuk bergelar isteri kepada Maiden Motors...
tahniah untuk mereka berdua yang bakal melangsungkan majlis perkahwinan pada 02.03.2013.semoga perkahwinan korang berkekalan hingga ke hujung nyawa...aminnn..:) 



Tuesday, 26 February 2013

Chocolate Cake


Order from Putri Adniel untuk anakanda puteri kesayangan beliau beberapa minggu yang lalu...tq so much order dengan bihah..:)